Diætist

Mia Schomacker


Hvis du gerne vil vide lidt mere om, hvem jeg er, så skal du læse videre her!

Mit navn er Mia. Det er mig, der står bag Et liv i balance, hvor du kan få individuel kostvejledning og inspiration til sund kost og livsstil.

Helt kort fortalt, så er jeg uddannet klinisk diætist og kandidat i sundhedsvidenskab. Privat jeg gift med Jonas og mor til Emmie.

Jeg brænder for at hjælpe mennesker, der af den ene eller anden årsag har brug for vejledning og inspiration til en sund og balanceret livsstil.

Mit speciale er diætbehandling ved sygdomme og problematikker i mave-tarmområdet, herunder især irritabel tarmsyndrom, oftest kaldet irritabel tyktarm.

Derudover har specialiseret mig i kost ved kvindesygdommen endometriose. Jeg opstartede i 2015 forskning omkring kost og endometriose, og arbejder løbende på flere forskningsprojekter indenfor området.

Gennem de seneste år har jeg udviklet en personlig og faglig interesse for kost og livsstil uden skadelig kemi, der mindsker kroppens påvirkning af skadelige stoffer og er til gavn for miljøet. Min viden indenfor dette område forsøger jeg også at dele her på siden.

 


Helhedorienteret og individuel vejledning

Jeg lægger meget vægt på det hele menneske i min tilgang til kost- og livsstilsvejledning. Jeg tror på, at det fysiske og psykiske hænger nøje sammen, når det gælder sundhed og sygdom.

Derudover mener jeg, at vejen til succesfuld behandling af en sygdom og til en sund kost og livsstil er individuel, og derfor skal være tilpasset dit liv og dine behov.

Vejledning hos mig vil derfor altid foregå med fokus på dig og din hverdag samt inddrage både psykiske og fysiske aspekter.

 

Vil du vide, om jeg kan hjælpe dig? Så ring allerede i dag og få en helt uforpligtende samtale omkring din situation.

Ring 42 72 82 05

Læs mere her: https://www.et-liv-i-balance.dk


Faglig baggrund

Autoriseret klinisk diætist ved Professionshøjskolen Metropol, København.
Cand.scient.san (Kandidat i sundhedsvidenskab) ved Aarhus Universitet.
Certificeret i low FODMAP diet ved Kings College, London.
Selvstændig med Et liv i balance siden 2013.

Udvalgte udgivelser og projekter

Klinisk diætist i Endometrioseforeningens fagpanel

Holder løbende foredrag om kost ved endometriose til Endometriose Foreningens arrangementer.
Er løbende medvirkende i forskellige forskningsprojekter i samarbejde med endometriose-enheden på Aarhus Universitetshospital.
Skrev lederartiklen til kampagnen “Mave og Tarm” på www.fremtidenssundhed.dk, udgivet i Jyllandsposten, 2017.

Medforfatter af bogen “Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering (SSA). 2017.

Medforfatter af bog fra Endometrioseforeningen “Et godt liv med endometriose – gennem kost, motion og mindfulness”. Udkom maj 2016.
Forfatter af bogen “Behandling af irritabel tarmsyndrom – i et diætetisk perspektiv” fra forlaget Munksgaard. Udkom august 2016.
Medforfatter af bogen “Sund Mave – low FODMAP diet” fra FADL’s forlag. Udkom oktober 2015.
Afholdte i 2014 forløbet: God SMAG i PFA – et sundhedsforløb for 40 medarbejdere i PFA pension.